Sapa becik wes mesthi ketitik

Sapa becik wes mesthi ketitik
Sasa ala mesthi ketara
Nyileh kudu mbalek-ake
Sing nandur kudu ngunduh
Sapa gawe kudu ngenggoni
Salah seleh sak-nyata
Kabeh kudu jujur
Pa-uger-an kodrat Allah
Kanggo umat sak-jagad padha ngenggoni
Adil tampa upama

Para warga kadhawulan ngudi
Bisa sugih nanging tampa rumat
Tampa gelar ngentasi gawe
Pinter tampa meguru
Bisa sekti tampa ji-aji
Perang tampa gegaman
Isi kebak suwung
Menang datan ngasor-ena
Rusa diro lebur dening pangastuti
Rahayu kang pinanggya

Pra tuntunan tut wuri ndayani
Aneng madya tangsah mangun karsa
Ing ngarsa sung tuladha-ne
Asah asih lan asuh
Trus mahayu hayuning bumi
Tatag titis temata
Gayuh budi luhur
Dhawuh bapa Sri Gutama
Junjung drajat nusa bangsa lan pribadi
Satrya kang utama

Explore posts in the same categories: Tak Berkategori

Tag: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s


%d blogger menyukai ini: